Toyota i-ROAD (video)

Toyota op de Paris Motor Show de definitieve versie van de i-ROAD onthuld. Met deze headturner pur sang pareert Toyota de uitdaging van stedelijke mobiliteit: files en luchtkwaliteit.




De in vrolijke kleuren gespoten elektrische tweezitter is bedoeld voor car sharing en biedt het gemak en het comfort van een gewone auto, maar wijkt verder sterk af van auto’s uit andere car sharing programma’s. De i-ROAD is namelijk ultra wendbaar, zo compact als een scooter en kan daardoor in druk verkeer overal eenvoudig langs. Bovendien is de i-ROAD door zijn exceptionele techniek ook nog eens een fun to drive.

De Toyota i-ROAD is zo compact en wendbaar als een scooter maar doet geen concessies aan comfort en gebruiksgemak. Je zit volledig droog, hebt plaats voor een passagier en dankzij een Bluetooth telefoon connectie, verwarming en audiosysteem ben je verzekerd van een gerieflijke rit.

In elk voorwiel is een 1.9 kW elektrische motor gebouwd, die wordt gevoed door een lithium-ion batterij. Volledig opgeladen kan dit power-pack je (tot) zo’n 50 kilometer ver brengen.