BMW maakt lantaarnpaal die elektrische auto kan opladen

BMW heeft lantaarnpalen ontworpen die zijn uitgerust met stopcontacten zodat de palen elektrische auto's kunnen opladen. De eerste modellen worden volgend jaar in München getest.

BMW maakt lantaarnpaal die elektrische auto kan opladen

Dat heeft de autofabrikant laten weten, meldt persbureau NUTech.

BMW maakt lantaarnpaal die elektrische auto kan opladen
De lantaarnpalen worden uitgerust met stopcontacten die moeten werken met verschillende elektrische auto's en stroomleveranciers. Volgens BMW kan gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur.

Er zijn al twee prototypes gemaakt die volgend jaar worden getest in München, waar het hoofdkantoor van BMW is gevestigd.

Bestuurders kunnen hun auto parkeren en voor de stroom betalen via een app. Met de lantaarnpalen wil BMW elektrische auto's aantrekkelijker maken. Momenteel moet naar een speciaal oplaadpunt worden gereden of kan de auto worden opgeladen in sommige parkeergarages. De laadlantaarnpalen moeten breder worden verspreid.

Of gemeenten happig zijn op het vervangen van hun eigen lantaarnpalen door de BMW-modellen is niet bekend. Het is onduidelijk of de autofabrikant naast München al met andere steden heeft gesproken.