De eerste snellader in Rotterdam

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar sinds vandaag kunnen automobilisten met een elektrische auto hun voertuig in de Rotterdamse binnenstad binnen een kwartier opladen. De eerste snellader in het centrum werd gisteren officieel in gebruik genomen door de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (verkeer).

Eerste snellader in Rotterdam

,,Ik heb hier hoge verwachtingen van,'' zegt hij. Volgens de bestuurder is dit ook zeker niet de laatste snellader die er in de Rotterdamse stad komt. Er staat er sowieso nog een op de planning binnenkort. Die komt op het Colosseum op Zuid. ,,En als er meer plekken nodig zijn, zullen we daar ook zo'n sneloplaadstation neerzetten,'' vertelt directeur Anja van Niersen van exploitant Allego.

De nieuwe snellader die achter het Shell tankstation bij het Hofplein staat, is overigens niet de allereerste in Rotterdam. Aan de randen van de stad, langs de ring, zijn er al eerder een paar geplaatst. Maar in de binnenstad was er nog geen een. En juist daar is steeds meer behoefte aan zo'n laadpaal, weet Langenberg.

(Door: ad.nl)