Mini: vijf 'superhelden' en elektrische auto

Mini geeft officieel toe dat het te veel modellen in het gamma heeft. Om die reden beperkt het merk het gamma in de toekomst tot vijf 'superhelden'. Ook wil het merk aan de gang gaan met elektrificatie.

Mini elektrische auto

Dat vertelde Mini-topman Peter Schwarzbauer ons tijdens een speciale lunch in BMW Welt, München.

Het grote aantal derivaten van de afgelopen tijd (Coupé, Roadster, Paceman) heeft weliswaar voor extra verkopen gezorgd, maar ook voor extra kosten en complexiteit bij de productie. Dit drukte de winstmarges per verkochte auto.

Het gamma wordt uitgedund tot vijf 'superhelden'. Daaronder vallen in elk geval de driedeurs- en vijfdeurshatchback, de Countryman en de Clubman. Schwarzbauer noemde in München niet alle vijf 'superhelden'.

Mini geeft de alternatieve aandrijving hoge prioriteit. Het merk weet nog niet precies op welke manier het deze techniek in productie wil nemen, maar de aandrijflijn uit de i3 (die in de Mini E werd getest) maakt een goede kans om z'n weg naar een serie-Mini te vinden. Die auto wordt echter - in tegenstelling tot die i3 - niet gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).

De komende zeven jaar wil Mini sowieso de conventionele verbrandingsmotor blijven doorontwikkelen. Schwarzbauer beschouwt 2020 als een cruciaal jaar, omdat hij verwacht dat rond die tijd de stedelijke mobiliteit voor een belangrijk deel door plug-inhybrides en elektrische auto's wordt uitgevoerd.

(Door: autoweek.nl)