BYD taxi's voor Rotterdam

Het Chinese automerk BYD levert 22 extra e6 elektrische taxi's aan de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC).

BYD taxi's voor Rotterdam

Sjaak de Winter, directeur van de RTC, en Wuang Chuanfu, CEO van BYD, tekenden onlangs een overeenkomst om dit te bekrachtigen. De 22 nieuwe BYD's van het model e6 worden toegevoegd aan het bestaande wagenpark van drie taxi's.

De levering van de nieuwe taxi's wordt momenteel in een financierings- en leaseconstructie vastgelegd. Als deze formaliteiten zijn afgerond, komen de nieuwe taxi's in 2015 beschikbaar voor het personenvervoer in de havenstad.

De Winter is blij met de deal: “Onze ervaringen met de eerste drie BYD-taxi's zijn tot nu toe erg positief – ze zijn geliefd bij de passagiers en de chauffeurs en ze hebben aangetoond zuinig in gebruik te zijn. We kijken ernaar uit om onze vloot met deze milieuvriendelijke en kostenbesparende auto’s uit te breiden.”

Rotterdam is niet de enige Europese stad waar de elektrische BYD-taxi's actief zijn. Ook in Barcelona, Brussel en Londen heeft het Chinese merk z'n auto's rondrijden. BYD verwacht binnenkort contracten met nog meer steden bekend te kunnen maken.