Nederlander vindt het liefst elektrische auto onder de kerstboom

Nederlanders vinden het liefst de sleutels van een elektrische auto onder de kerstboom. Een kwart van hen ziet een Tesla Model S wel zitten als kerstcadeau. Een oldtimer of sportwagen zijn opvallend genoeg het minst populair als verrassing onder de boom.

Voor één op de vijf Nederlanders is een Mini het ultieme wenscadeau tijdens de komende feestdagen

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van AutoScout24 onder ruim duizend Nederlanders. Naast een elektrische auto is ook een ruime gezinsauto gewild, zowel onder mannen als vrouwen. Het praktische gemak van een gezinsauto geniet voor veel Nederlanders de voorkeur boven het uiterlijk vertoon van een snelle bak.

Mini


Voor één op de vijf Nederlanders is een Mini het ultieme wenscadeau tijdens de komende feestdagen. Maar liefst driekwart van hen is vrouw. Vooral in de Randstad is de Mini populair. Mannen daarentegen kiezen vaker dan vrouwen voor een oldtimer of sportauto. Toch gaat ‘maar’ één op de acht mannen voor een klassieke Ford Mustang of een snelle Porsche. Bij vijftien procent van de mannen gaat de voorkeur uit naar een auto met een stoere uitstraling.

“Het is opvallend dat een ruime gezinsauto zo gewild is als droomcadeau tijdens Kerstmis,” zegt Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland. “Je zou misschien verwachten dat Nederlanders eerder voor bijvoorbeeld een Porsche Roadster zouden gaan. Maar we hebben blijkbaar liever een auto waar we met het hele gezin in passen.”